چرا افراد لاغر دیابتی می شوند

دانشمندان سالها بر این باور بودند که افراد لاغر در برابر دیابت مصونیت دارند، اما در مطالعه اخیر محققان دانشگاه یوتا مشخص شد که حتی برخی از افراد چاق در برابر دیابت مصونیت بیشتری در مقایسه با افراد لاغر دارند.
 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس دیلی، نتیجه بررسی سه ساله محققان دانشگاه یوتا در مورد تاثیر اضافه وزن و میزان چاقی در میان مبتلایان به دیابت ۲ در کشور سنگاپور نشان داد که اضافه وزن عامل اصلی ابتلا به دیابت نیست، چرا که آمار مبتلایان به دیابت ۲ در کشورهای شرق آسیا که افراد چاق به ندرت دیده می‌شوند نیز در بعضی موارد حتی از آمریکا بیشتر است.
 
نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ به طور مستقیم با تجمع گونه چربی سمی موسوم به سرامید ارتباط مستقیم دارد. نکته جالب توجه در مورد سرامید این است که الگوی تجمع این چربی در بدن افراد لاغر و چاق تفاوتی ندارد، پس با توجه به این یافته می‌‌توان به این نتیجه رسید که لاغر بودن، افراد را در برابر دیابت ایمن نمی‌سازد.
 
دکتر اسکات سامر، محقق ارشد این مطالعه در مورد ویژگی کمتر شناخته شده چربی سرامید عنوان کرد: سرامید در نوع رفتار بدن با مواد غذایی تاثیر مستقیم دارد. تجمع این چربی در بدن باعث عدم واکنش‌پذیری بافت‌های حاوی چربی به انسولین شده و در نهایت چربی‌های بدن در برابر فرمان سوزاندن کالری بی‌اثر می‌شوند.
 
وی در ادامه افزود: هنگامی که افراد بیش از حد نیاز غذا می‌خورند، غذای اضافی به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌شود که در حالت نرمال نسبت به انسولین همواره حساس باقی می‌ماند، اما در بدن برخی از افراد که ممکن است کاملا لاغر باشند، غذای اضافی به چربی سمی موسوم به سرامید تبدیل می‌شود که در برابر انسولین بی‌تاثیر است.
 
 
بدون دیدگاه
بدون دیدگاه